. .

Asiakastiedote

Suomen Kiitoautot Oy:n myynti DB Schenkerille vahvistui

Suomen Kiitoautojen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Petteri Nurmi.

Oy Schenker East Ab:n ja Kiitoautot Yhtiöt Oy:n tammikuussa julkistama yrityskauppa on saanut Suomen ja Saksan viranomaisten hyväksynnän. Tänään 6.3.2012 vahvistetulla kaupalla Suomen Kiitoautot Oy:n koko osakekanta on siirtynyt Kiitoautot Yhtiöt Oy:ltä Oy Schenker East Ab:lle.

Suomen Kiitoautot Oy jatkaa Suomen DB Schenker -konsernissa itsenäisenä yhtiönä Schenker Cargo Oy:n rinnalla. Molemmat yritykset tuottavat kotimaan tavaralinjaliikenteen palveluita Kiitolinjan väreissä. Kiitolinja-liikenteen vastuualueet säilyvät yrityskaupan jälkeen ennallaan: Suomen Kiitoautot Oy liikennöi Itä-Suomessa ja Kainuussa ja Schenker Cargo Oy Etelä- ja Länsi-Suomessa. Keski- ja Pohjois-Suomessa Kiitolinja-palveluista vastaa edelleen perheomisteinen Vähälä Yhtiöt.

Suomen Kiitoautot Oy:n uutena toimitusjohtajana Kuopiossa aloittaa Petteri Nurmi. Hän on toiminut aiemmin Schenker Cargo Oy:n Turun alueen tuotantojohtajana. Turun alueen tuotantojohtajaksi on nimitetty Krister Heinonen. Schenker Cargo Oy:n toimitusjohtaja Jouni Sopula jatkaa edelleen Suomen DB Schenkerin kotimaan toimintojen johtajana ja Kiitolinja-ketjun ketjujohtajana.

Vuonna 2010 Suomen Kiitoautot Oy:n liikevaihto oli noin 50,5 miljoonaa euroa. Kaupassa siirtyi DB Schenkerille Suomen Kiitoautot Oy:n liiketoiminta, kalusto sekä noin 450 työntekijää. Yrityskaupan jälkeen Suomen DB Schenker -konserniin kuuluu lähes 2000 työntekijää 17 toimipisteessä. DB Schenker on Deutsche Bahnin kuljetus- ja logistiikkadivisioona, joka toimii 130 maassa.

Päivitetty: 06.03.2012

Yleiskuva

Sivun alkuun