. .

Turvallisuus

Kotimaan ja ulkomaan kuljetustoiminnoilla tullin AEO-todistus

AEO-aseman ansiosta asiakkaat hyötyvät yksinkertaistetuista tullimenettelyistä ja tullivalvontaan liittyvien tarkastusten helpotuksista.

DB Schenkerin Suomen toiminnoista vastaavilla Schenker Oy:llä ja Schenker Cargo Oy:llä on molemmilla tullin AEO-status. Tämän valtuutetun taloudellisen toimijan aseman ansiosta asiakkaamme hyötyvät yksinkertaistetusta tullimenettelystä ja tullivalvontaan liittyvien tarkastusten helpotuksista.

Suomen ulkomaankuljetuksista vastaava Schenker Oy on ensimmäinen DB Schenkerin EU-maiden yrityksistä, joka sai AEO-todistuksen. DB Schenker valitsi Schenker Oy:n hakuprosessin pilottiyritykseksi muun muassa asiakkaiden ja tullilaitoksen kanssa hyvin toimivan dialogin vuoksi sekä erinomaiseksi todetun tulliosaamisen ansiosta.

Schenker Oy:n todistus astui voimaan 1.7.2008. Kotimaan toiminnoista vastaava Schenker Cargo Oy sai AEO-todistuksen 29.6.2009. Todistukset ovat voimassa toistaiseksi.


AEO (Authorised Economic Operator) on Maailman tullijärjestön ja EU:n valtuuttama taloudellisen toimijan asema, jota on voinut hakea vuoden 2008 alusta lähtien. AEO-todistus voidaan myöntää hakemuksesta yritykselle, joka täyttää määritellyt kriteerit muun muassa turvallisuusnormien ja tietohallinnon järjestelmien suhteen.

Päivitetty: 30.06.2008

Sivun alkuun